Första maj 2021

Välfärden först!

Under pandemin har vårt land utsatts för otroliga prövningar men också visat på en fantastisk styrka. Personal i vård och omsorg har gjort enorma insatser, och befolkningen har visat på prov på uthållighet och solidaritet. Nu när vi snart är igenom pandemin måste Sverige framåt.

Pandemin har visat vikten av en stark välfärd. Välfärden måste sättas först. Du som arbetar i välfärden behöver bättre villkor och välfärden ska finnas där för dig vem du än är, var du än är.

En stark välfärd bygger hela samhället starkare och ger trygghet för dig genom hela livet. Vid födseln och i skolan. När du blir äldre eller när du blir sjuk.

Att sätta välfärden först är dock inte självklart för alla. Vi ser många exempel på högerns ideologiska privatiseringar och nedskärningar.

Vi sätter välfärden först, på 1 maj och alla andra dagar!

Även i år kommer vi att fira första maj digitalt istället för traditionella tåg.

Nationella programmet kommer att sändas på våra digitala kanaler mellan kl10.30 – 11.30 och kommer bland annat att innehålla tal från partiordförande och LO:s ordförande. Talen kommer att sändas av SVT-forum.

Du kommer att kunna ta del av vårt lokala firande på A-radion kl14.30-16.00 där träffar du Thorbjörn Carlsson Oppositionsråd, Katarina Bosetti Kristoffersson AK Ordförande,  Daniel Kristoffersson Facklig ledare Göteborgsområdets partidistrikt, Jerry Johansson LO-facken i Partille
och självklart programledarna Gunnel och Evert.

Du som medlem i Partille arbetarekommun får ett 1 maj märke som en symbol för gemenskap och solidaritet. En sosse är aldrig ensam.

Precis som förra året uppmuntrar vi alla medlemmar att hänga något rött från balkongen eller fönstret, ta på märket och ta en promenad, i köket, runt vardagsrumsbordet, skogen eller motionsslingan.
Självklart vill vi att du lägger upp en bild på dig och ditt firande på sociala medier!

 

facebook Twitter Email