Vårt Partille nr 4

Hoppas att ni alla har haft en härlig sommar med värme, sol, bad och allt som hör till. 
Jag vill börja med att tacka för allt engagemang under sommarkampanjen! Det blev en lyckad kampanj och final med många bra samtal och flera nya medlemmar.

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och köra en intensiv valrörelse. Som du ser under kommande aktiviteter och läst i tidigare utskick så finns det en hel del aktiviteter och möten inplanerade.

Det ser ut att bli en tuff valrörelse vi kan se på sociala medier att det inför valet sprids nu 
flera olika blufftexter. En av de senaste var om det s.k. Barcelonaavtalet.
En av texterna som florerade gick ut på att statsminister Göran Persson (S) 1995 skrev på ett hemligt avtal som går ut på att islamisera Sverige.
Texten är givetvis en bluff och många konton som sprider denna typ av texter är trollkonton. Barcelonaavtalet slöts 1995 och avser bl a mänskliga rättigheter och tillväxt vill du veta mer om det så kan du läsa om det på riksdagen.se
Jag vill uppmana er alla att ta reda på fakta innan en delar något på sociala medier, är du det minsta osäker på att det stämmer så ta reda på mer fakta, kolla fler källor osv.

När valrörelsen ser ut som den gör med smutskastningar och fake news så är det ännu viktigare att vi pratar med kamrater, kollegor, väljare och medborgare.

Vi vinner inget val på att enbart dela artiklar eller haka på smutskastning på sociala medier. Vi vinner förtroende och förhoppningsvis valet med att synas, lyssna, bemöta, argumentera och vara tillgängliga för medborgare i vår kommun.
När vi möter människor i valarbetetet kan vi ge hopp om framtiden och beskriva en vision om ett bättre samhälle för alla.
Gör vi det så är jag övertygad om att vi kan ta hem det här valet och växa här i Partille.
Tillsammans är vi starka, nu kör vi för valseger!

Häl(s)ningar
Katarina Bosetti Kristoffersson
Ordförande i Partille Arbetarekommun

Läs hela numret här: Vårt partille nr 4 2018 Pdf

facebook Twitter Email