Vår fantastiska, starka, engagerade, härliga och kloka Märta Johansson har lämnat oss.

Vår fantastiska, starka, engagerade, härliga och kloka Märta Johansson har lämnat oss.

Märta var aktiv socialdemokrat i över 70 år, varav 60 av dem i kommunfullmäktige och riksdagen. Hon har varit en inspirationskälla och drivkraft för oss alla och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Hennes hjärtefrågor de senaste åren var främst inom äldreomsorgen och att säkra goda och trygga förutsättningar för våra äldre i Partille. Märta var den typen av person som alltid stod upp för sina åsikter och värderingar och var beredd att göra tuffa avvägningar för att få till så bra lösningar som möjligt. Hon hade en stor roll i utvecklingen vår lokala politik och bistod med oerhört mycket klokskap och erfarenhet.

Du har säkert sett henne som tidigare vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i riksdagen, Sveriges representant i olika internationella sammanhang, men även inom den lokala FN-föreningen, kampanjandes på Kyrktorget, hört henne i närradion eller läst om henne i lokaltidningarna. För Märta har funnits lite överallt. Som tidigare lärare och rektor har hon även gjort avtryck i många Partillebors liv genom åren.

Hon har varit en förebild, inte minst för oss unga kvinnor i politiken. Hon har visat på hur man kan påverka och göra skillnad och hur man alltid ska stå upp för det man tror på. För det och mycket mer tackar vi Märta, hon är väldigt saknad.

/Isabelle Asadian Strandman, ordförande för Socialdemokraterna i Partille

facebook Twitter Email